Mademewie?

Welkom!
Welkom op deze blog, in mijn leven en in mijn hoofd. Ik ben blij dat je er bent. 

Dat gek varen gebeurt de laatste jaren wel wat minder. Twaalf jaar geleden werd ik moeder. Dat zorgde er wel voor dat ik rustiger aan het roer ging staan al heb ik nog steeds mijn zwemvest om. Ken immers jezelf...

Mijn zoon Cas is de liefde van mijn leven. Hij leerde mij dat mama zijn prachtig is. Zijn enthousiasme en onschuld doen me vaak beseffen dat geluk in kleine dingetjes zit. Mijn moederhart klopt wild als hij glimlacht en nog wilder als hij huilt. Hij leerde me ook wel dat moeder zijn best heftig is en dat een wijntje soelaas brengt wanneer je tijdens een meltdown stiekem wenst dat je betere voorbehoedsmiddelen had gebruikt. 

Ik ben Mademoiselle Lunettes maar ga ook bij de naam Evy. In 1982 zag ik het levenslicht en daar ben ik mijn ouders dankbaar voor. Ik ben het kind van een ietwat dronken moeder en een nuchter vader. Mijn moeder is niet meer, mijn vader is nog steeds de vuurtoren die ervoor zorgt dat ik de weg terugvind als ik iets te gek met mijn bootje heb gevaren.

Liefde voel ik ook voor wat ik doe. Drie jaar geleden werd ik ondernemer. aap normaal Ontstond dankzij mijn borstkanker: zij gaf me de moed om te springen. Ik zet me in voor kinderen en hun gezin. Op verbindende wijze. Ludieke wijze ook. Via spel en creativiteit. Intussen richtte ik met mijn beste vriendin een concept-store op waar nog meer ruimte is voor verbinding. Ik raad je aan om eens langs te komen.

Voorts vermaak ik me met muziek beluisteren, met het binge-watchen van Scandinavische krimi, met Britse humor, met yoga, koken, wijnproeverijen, lezen, schrijven... Mijn kleine gelukjes? De zon op mijn gezicht; de pijn en de elegantie van nieuwe schoenen; de geur van de bakker (zijn broodwaren, niet de man zelf); water om op te deinen, te drinken en naar te kijken; koffie, het pure spul,... Uiteraard zijn er ook baal-dingetjes maar laat me daar maar geen energie aan besteden. 

Naast vrouw, moeder, dochter, zus, vriendin ben ik ook leerkracht, blogger, vrijwilliger, manusje-van-alles, kokkin, (op)ruimdienst, Lego-expert, monsterverjager, verhalenverteller, Sinterklaas, taxi-chauffeur,... De standaard dingetjes.

Een quick-scan van mijn persoonlijkheid? Ik zou mezelf omschrijven als heerlijk gecompliceerd; als een ongelofelijke lieverd eens je me beter kent; als een liefhebber van de letter en een kluns met het cijfer en tot slot als een doodnormale vrouw die, hip en trendy, probeert te jongleren met kalenders, kinderen, kookpotten, laptops, yogamatjes, mannen en meeneemkoffie en af en toe vergeet dat ze een mens is. Ik ben zo benieuwd om jou te leren kennen!

© 2021 Mademoiselle Lunettes. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.